Dank u wel!
Door: Judith
Blijf op de hoogte en volg Judith
08 Februari 2007 | Nederland, 's-Gravenzande
SPONSORS BEDANKT!
Mijn afstuderen, het afscheidsfeestje en donaties gedurende mijn verblijf in Peru hebben voor een groot bedrag gezorgd: 5823 euro's. Wat heeft Los Cachorros met die centen gedaan? Het grootste gedeelte, ongeveer 80%, is gebruikt voor het opzetten van de timmerwerkplaats.
Uitgaven timmerwerkopleiding:
- Materiaal
- Gereedschap
- Kast voor de timmerwerkplaats
- Kleding voor de timmerjongens
- Voeding voor de timmerjongens
(Voor resultaten zie de berichten van de klusjuf Karin op www.klusjuf.waarbenjij.nu)
Uitgaven opvanghuis:
- Loon Peruaanse medewerkers (groepsleiders, maatschappelijk werkster, kokin, psycholoog), voeding straatkinderen, medische verzorging
- Leesboeken, een weegschaal
- Sportkleding en vlag
THUISFRONT BEDANKT!
De steun van mijn Hollandse thuis is heel groot geweest. Al eerder geschreven, maar ik was vaak onder de indruk van de betrokkenheid van vrienden en familieleden. Zeer veel contact via mail, postbode of telefoon. Dat was voor mij heel fijn en verzachtte de soms moeilijke momenten. Bedankt, bedankt, bedankt! Een financiële bijdrage van mijn ouders waardoor de reis wat minder op mijn bankrekening drukte. Er gingen ook wat van hun centjes naar het project van collega Hugo. Bedankt! Mama, die alle formele zaken afhandelde als verzekering, bank en belasting. Thanks!
AYACUCHO BEDANKT!
Tsja...Ayacucho zit in mijn hart en gaat er niet meer uit. Met een brok in de keel, de tranen in mijn ogen denk ik aan mijn andere thuis: de stad met het mooie volkje, met de straatjongens, diep verborgen in de hoge bergen. Gracias! Ik denk aan Alanya. Muchas gracias. Denk ik aan mijn jongens. Muchas gracias. Denk ik aan mijn Peruaanse collega's. Muchas gracias. Denk ik aan alle Hollandse meiden die er tegelijkertijd met mij zaten. Muchas gracias. Denk ik aan klusjuf Karin. Muchas gracias. Denk ik aan de mooie contacten met andere projecten als Mama Alice en Frederique, Tumbador en Tine, Solid en Roeland. Muchas gracias!
Tot slot wil ik u bedanken voor het volgen mijn berichten op deze site. Mocht u mij tegenkomen in levende lijve en heeft u vragen, dan wil ik met alle liefde meer vertellen over Ayacucho en Los Cachorros.
Mijn eerste berichtje begon met Toon Hermans en daar ga ik nu ook het laatste verhaaltje mee eindigen: 'Ik leef...'.
'Ik leef', zei ik, 'ik leef'
en ik hoorde dat ik het zei
maar plots'ling dacht ik: 'Neen, niet ik
maar er leeft 'iets' in mij...'
het is dat wonderlijke 'iets'
dat zorgt dat ik besta
en ik? nou ja, ik ben er wel
maar ach... ik kom en ga
want als mijn 'tikje' niet meer slaat
dan staat mijn 'ikje' stop
maar het grote 'iets' dat blijft en blijft
het 'ietst' dat houdt niet op
en of ik zing of fluit of fiets
rechtop zit in mijn bed
ik voel van binnen steeds dat 'iets'
mij in beweging zet
DANK U WEL!
08 Februari 2007 - 11:58
Bianca:
Wat is het mooi zo hé als het sneeuwt. Ben blij dat ik thuis ben gekomen uit een heel wit Rotterdam.
Dat al het geld goed terecht is gekomen daar ben ik van overtuigd en toevallig gisteren weer even op de site van Karin gekeken. Moet zeggen dat ik haar verhalen ook altijd volg en de laatste twee gingen over de naderende opening en de opening. Leuk om de blije gezichten van de jongens te zien en dat ze blij zijn met het resultaat. En wat jij schreef dat het een jaar geleden nog maar een vlakke boel was en er nu een heuse werkplaats gebouwd is. Verder hebben wij met alle plezier een bijdrage gedaan voor "jouw Peruaanse avontuur" en heb ik met alle plezier contact gehad via de MSN en gewoon via de brievenbus. Het lijkt mij ook geweldig, als ik in het buitenland zou zitten, om bergen post te ontvangen. Juud we zien elkaar sowieso zaterdag ws wel weer even en anders binnenkort voor een uitgebreid verslag en foto´s onder het genot van dat bakkie koffie (nog drie weken werken en dan ga ik met verlof)
Juud ik zie je snel, liefs Bianca -
08 Februari 2007 - 12:29
Papa En Mama:
Jij ook bedankt.
Ontwikkelingswerk was voor ons altijd "ver weg van ons bed" en jij hebt onze aandacht erop gevestigd, dat het op deze kleinschalige manier en rechtstreeks naar het doel (in dit geval Los Cachorros + timmerwerkplaats) heel mooi en zinvol werk kan zijn. We hebben gezien hoe jij vol overgave je ideeën op een nuchtere manier probeerde te verwezenlijken en wie weet kan je vanaf Holland nog allerlei acties ondernemen om Los Cachorros te steunen.
Wij zijn trots op je en hebben genoten (en soms gehuild) om je verhalen op site en e-mail.
Maar we zijn ook heel blij dat je weer thuis bent. ÉÉN dikke KUS van TWEE trotse ouders. -
08 Februari 2007 - 12:57
Liesje:
Hihi, mooi plaatje zo Juutje. Fijn dat we aan ons 'partners in crime' een vervolg kunnen geven! Ben blij met jou.
Besitos -
08 Februari 2007 - 14:35
Klusjuf:
Brrrrrrrrrrr is het zó koud daar? Ik denk dat ik nog maar effe blijf hier in ons mooie warme Ayacucho....
Kus van Karin -
08 Februari 2007 - 15:11
Margôt:
Toch wel weer gezellig hè Judith. In de maasdijk ouwe jongens krentebrood"
Je hebt een prachtig gedicht ter afsluiting van jouw ontwikkelingsreis. Wij zijn allemaal trots op je. groetjes Margôt en Piet -
08 Februari 2007 - 15:20
Cariny Fransen:
Voor de ouderen onder ons(en daar hoor ik zelf ook bij: voor hen, die al een beetje slechtere ogen krijgen en voor hen die minder computer-kennis hebben:
Als je niet kunt lezen wat Judith op het briefje heeft geschreven (je kunt het waarschijnlijk wel raden, maar toch...):
Je kan de foto vergroten door met de muis op de foto te gaan staan en 2 x klikken.....sukses! -
09 Februari 2007 - 06:42
Wil Bronswijk:
Judith, jij bedankt uiteraard vele mensen, das mooi maar ik wil jou bedanken voor al je inspanningen in Peru en je mooie verhalen. SUPER ! -
09 Februari 2007 - 09:13
Twilly:
LIEVERD, Jij bedankt, door mensen zoals jij wordt er veel mooi werk verricht wat weer een zonnestraaltje is in een kinderleven!! Je moet het maar kunnen>
Enne je bent wel ons nichchie hè die dat gedaan heeft. We hebben met veel plezier en soms een dikke keel je verhalen gelezen en doorverteld.
Heerlijk ook dat je hier een nachtje was en gezellig even ons wereldje hebt gezien. Liefs van allemaal(denk ik) -
09 Februari 2007 - 15:18
* * * * * * * * * ** *
* * * * * * * * * * * *
*** ** *** * * * * * * *
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Want jij bent hier onze grote ster hoor!
BEDANKT... voor alles wat we van je hebben mogen leren... op welke manier dan ook.
Sommigen van ons hebben zelfs mee mogen kijken, daar in dat verre bijzondere oord, waar je zo van bent gaan houden..
En ik kan wel zeggen dat dat een "magische" en wel zeer bijzondere tijd was hoor, ik word er nog wel eens stil van..
Dankbaar ben ik, dat jij mijn zus bent..
Een stoere meid, die het vast en zeker ernstig ver gaat schoppen in haar leven, want ze is pas net begonnen!!
Veel liefs, Barbara -
09 Februari 2007 - 16:09
Ria Van Spronsen:
Juud, wij moeten jou bedanken. Jij hebt ons laten zien dat wij het lang niet zo slecht hebben, onze kinderen gezond en dat ze iedere avond gewoon bij ons thuis kunnen slapen en eten. Wij hebben je gevolgd via jou site en zelf heb ik erom gelachen, gehuild en je enorm bewonderd. Ik zal het missen, al je verhalen en belevenissen. Ik wens jou het allerbeste toe in alles wat je gaat doen. -
12 Februari 2007 - 20:45
Jessy:
Jij bedankt lieve Juud. Mooi...
Ben heel blij dat ik je heb leren kennen. Heb vanaf dag 1 veel respect voor je gehad. Hoe je met de jongens omging, je humor, doorzettingsvermogen, inzicht en troost. Door jou wist ik dat ik het die paar maanden in Tambo in mijn eentje kon omdat ik daarna weer met jou kon bijlachen in onze sokslippers. Heerlijk dat je weer wat dichter bij bent. Snel op stap...moet je nog wat laten zien!!
Dikke kus van Jessy -
13 Februari 2007 - 21:42
Emy:
Hallo Judith. Ook IK heb met veel plezier je site gevolgd. Welkom terug in Nederland en ontzettend veel succes voor de komende tijd gewenst. Je zult vast en zeker over niet al te lange tijd al je vrienden en vriendinnen gaan opzoeken in Ayacucho. Toch? Met dit vooruitzicht hoop ik dat je hier ook weer je draai zal vinden....Ciao Emy (zusje Fredy) -
13 Februari 2007 - 22:17
Fredy:
En? Al een baan gevonden? Misschien met AMA's werken, lijkt een heeeeeel klein beetje op wat je hier gedaan hebt. Lieve Juud, hier gaat alles weer zijn gangetje, maar we missen je. Is al bekend wanneer je weer komt? Oh ja, die sjaal die je op de foto draagt, is dat die de meiden? Dan laat ik hen ook deze foto zien, want ze zijn zo benieuwd wíe welke sjaal koopt. En nu sta jij daar in de sneeuw met iets dat (misschien) in Ayacucho gemaakt is. Succes met alles en een dikke kus! -
16 Februari 2007 - 21:48
Leen:
Ama's?? "L" vergeten misschien. Ze zoeken d'r nog een Juut. En nu naar bed, morgen vroeg op om naar de Plus te gaan. Knakworsten zijn nl. op. Ra, ra hoe kan dat Juut?? -
21 Februari 2007 - 23:59
Mam Van Marieke:
Ik ben trots op je! -
25 Maart 2007 - 07:16
...:
Oh my God wat saai dat je niet meer schrijft. Al je trouwe fans stel je teleur! Okay, met je nieuwe baan minder tijd, maar dan nog.... Kom op, zet je achter dat ding en schrijf eens hoe je nieuwe werk is. We zijn hier in Ayacucho ook benieuwd!!!! -
27 Maart 2007 - 07:45
Bianca:
Wat lees ik Juud een nieuwe baan, ben ook wel benieuwd wat je bent gaan doen en moet zeggend dat ik ook nog altijd op je site kijk of je wat geschreven hebt.
Zeker nu ik met verlof ben en natuurlijk de hele dag met mijn benen omhoog zit ;)
Liefs Bianca -
29 Maart 2007 - 15:12
Fredy:
Ha Juud. Zie dat meer mensen vragen om vervolg op je verhalen. Je hebt het zelfs beloofd op onze website, dus nu kom je er niet onderuit! En, zijn de Havo/VWO'ers te vergelijken met onze 'ratjes'? Liefs!